1 bloemkool (4 prs)
of bloemkoolrijst voorverpakt (2 prs)
1 ui
1-2 teentjes knoflook
Aromat op smaak
75 gram mais
75 gram doperwten
verse koriander
1 avocado
1 limoen
100-150 gram garnalen

Apparatuur:  keuken machine

Voor salsa :
½ gele paprika
½ groene paprika
½ rode e paprika
½ komkommer
½ Jalapeño
½ grapefruit
½ limoen
1 eetl. olijf olie
zout en peper

(hoeveelheden verdubbelen voor 4 prs)

  • Was de bloemkool en snij de bloemkool in middel grote stukjes.
  • Doe de stukjes in de keuken machine en hak de bloemkool net zolang
  • in de machine tot dat het net zo fijn is als rijst korrels.
  • Verhit nu de wok pan en doe de olijf olie er in.
  • Fruit de uitjes en knoflook en voeg de garnalen toe.
  • Plaats vervolgens de bloemkoolrijst in de pan en wok dit tot het half    gaar is.
  • voeg nu de mais en de erwten toe.
  • Breng de bloemkoolrijst op smaak met  koriander, aromat en peper
  • Bak de bloemkoolrijst gaar.

Voor de salsa:

  • Snij de paprika’s, Jalapeño en komkommer in stukjes en plaats ze in een kom.
    pers de grapefruit en limoen uit over de groentes.
  • Doe nu wat olijf olie, koriander zout en peper in de kom.
  • Hussel alles door elkaar

add comment