ingrediënten:

1  rauw makreel
1 eetl. pesto
1-2 thee lepels mosterd
½ ui
1-2 teentjes knoflook
1 blikje tomaten puree
zout en peper
paprika kruiden (optioneel)
2 tl. Italiaanse kruiden
100-200 gram zoete aardappel/aardappel

 

Salade:

1 eetl. olijf olie
150-200 gram Romain sla
100 gram cherry tomaatjes
1 stukje komkommer
30 gram feta kaas ( optioneel)

Bereiding :

    • Fruit de uitjes en knoflook met water of de pamspray (0 kcal).
    • Doe nu wat van de tomaten saus in de pan en  laat dat vervolgens pruttelen, voeg daarna de pesto en mosterd toe aan de saus   
    • Breng de saus vervolgens op smaak met wat kruiden en laat het nog even pruttelen.
    • Snij de afgewogen aardappelen en kook de aardappelen met water op vuur.
    • Haal de aardappelen van het vuur als de aardappelen bijna gaar zijn
    • Vervolgens breng je de aardappelen op smaak met zout en peper en eventueel wat paprika kruiden
    • Stop nu de aardappelen in de airfryer voor 30 -45 min op 180 C, tot ze lekker krokant zijn.
    • Maak de  verse makreel  schoon en stop de makreel in een oven schaal.
    • Giet vervolgens de helft van de saus over de binnenkant van de makreel en de rest van de saus over de buitenkant.
    • Stop de makreel voor ca 20-25 min in de oven
      let er op dat de makreel niet te lang in de oven zit maar dat de makreel lekker mals en gaar is
    • de salade laat ik aan JOU OVER ! hou het lekker simpel

add comment